MENI

1

Real imao šut za pobjedu, Džanan Musa noć za zaborav

Košarkaški El Clasico odigran je sinoć u drugom kolu Eurolige. Barcelona je dočekala Real i u odličnoj košarkaškoj predstavili slavili su rezultatom 75:73.

Katalonci su sjajno otvorili meč i prvu četvrtinu dobili sa 24:15. Nakon toga većinom se igralo koš za koš do sredine treće dionice kada Barcelona odlazi na +18, ali Real brzo spušta na -11.

U finišu utakmice Madriđani su zakomplikovali situaciju, smanjili su prednost Barcelone na 74:67, dvije minute prije kraja, a 15 sekundi prije kraja bilo je samo 75:73 za Barcelonu, prava drama se odvijala, Real je imao posljednji napad Lull je šutirao za pobjedu, ali promašio pa se rezultat nije mijenjao.

Sjajan meč u redovima Barcelona odigrao je Sanli sa 14 poena i tri skoka, pratio ga je češki dvojac Vesely sa 13 i Satoransky sa 12 poena. Kod Reala izdvojio se fenomenalni Deck sa 20 poena i tri skoka, Cornelie je postigao 12 poena. Naš Džanan Musa je imao meč za zaborav. U drugom derbiju protiv Barcelone Musa je za 20 minuta na parketu postigao pet poena i upisao jednu asistenciju.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista