MENI

3

Real Madrid na balkanski pogon savladao Gironu na otvaranju prvenstva

Košarkaši Real Madrida su na otvaranju nove ACB lige savladali Gironu u gostima 88:94. Girona je bolje otvorila meč i vodila je nakon uvodnih deset minuta sa 20:17. u drugoj četvrtini na krilima Hezonje Real Madrid prednost vraća u svoju korist i odlazi na poluvrijeme sa 9 poena viška 36:45.

Bolje je Real otvorio i treći period pa je imao i +10, ali je Girona na krilima Miletića i Villa Martineza stigla na -1 (55:56). Trojkom Llulla i poenima Tavaresa, Kraljevi ponovo prave solidnu prednost u meču i treću četvrtinu završavaju rezultatom 57:69.

Već početkom posljednjeg perioda Real je otišao na +14, ali se Girona vratila na četiri minute do kraja na -4 (72:76), nakon toga Musa je pogodio trojku za seriju Real Madrida, koji je do kraja utakmice držao prednosti i slavio sa 88:94.

U slavljeničkom timu najbolji su bili Mario Hezonja sa 23 poena, te sedam skokova i naš Džanan Musa sa 15 poena i pet asistencija, a odličan je bio i reprezentativac Francuske Yabusele.

U redovima gostiju odličan je bio Mark Gasol koji obavlja više funkcija u klubu, legendarni Španac brojao je do 21., a Taylor je ubacio poen više.

Vrijedi spomenuti da je Real Madrid na ovom susretu pogodio čak 17 trojki.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista