MENI

real-madrid-slavio-protiv-stuttgarta-mbapp-i-rudiger-kljucni-u-pobjedi-2-1-gxtr3ccwwaawc-d_66e9f2ab68512

Real Madrid slavio protiv Stuttgarta

Aktuelni osvajač Lige prvaka, Real Madrid, pobijedio je Stuttgart rezultatom 2:1 na prepunom stadionu Santiago Bernabéu.

Real Madrid trenutno zauzima drugo mjesto u La Ligi s 11 bodova iz pet utakmica, četiri boda iza vodeće Barcelone. Stuttgart se nalazi na 10. mjestu u Bundesligi nakon tri odigrane utakmice, s tek četiri osvojena boda.

Prvu pravu priliku na utakmici imali su gostujući fudbaleri kada je Leweling bio u dobroj poziciji, ali je golman domaćih reagovao savršeno i zaustavio njegov pokušaj. Nekoliko minuta kasnije, Millot je imao šansu, ali je lopta otišla pored gola.

Isti igrač je zaprijetio i u 11. minuti, no golman Reala je ponovo odlično reagovao. Domaći fudbaleri su zaprijetili preko Mbappéa, ali je Real pružio slabu partiju.

U drugom poluvremenu, nakon samo 20 sekundi, Real Madrid je poveo. Rodrygo je uposlio Mbappéa, koji je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka u dresu Real Madrida.

U 68. minuti, gosti su uspjeli savladati golmana Courtoisa. Leweling je uposlio Undava, koji je postigao pogodak za izjednačenje na 1:1. Luka Modrić je ušao u 69. minuti, a u 83. minuti je sjajno izveo korner nakon kojeg je pogodio Rudiger za 2:1. Konačan rezultat utakmice je postavio Endrick u 96. minuti.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermedin Demirović, ušao je u igru u 75. minuti i time upisao svoj prvi nastup u Ligi prvaka.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista