MENI

2

Real Madrid u borbi za peti trofej: Danas počinje FIFA svjetsko klupsko prvenstvo

Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo u Maroku počinje danas utakmicom 1. kola između Al Ahlyja i Auckland Cityja, a na turniru nastupa i Real Madrid.

Na smotri najboljih klubova su pobjednici šest kontinentalnih konfederacija, uključujući pobjednika UEFA Lige prvaka Real Madrida i prvaka države domaćina.

Takmičenje će trajati do 11. februara, a utakmice će se igrati u Rabatu i Tangeru, a prva utakmica između egipatskog Al Ahlyja i Auckland Cityja sa Novog Zelanda počinje u 20 sati u Tangeru. Bolji iz ovog duela u subotu će u meču drugog kola snage odmjeriti sa američkim Seattle Soundersima.

Atletski klub Wydad (Maroko) će istog dana u drugom kolu igrati protiv Al Hilala (Saudijska Arabija). Wydad je osvojio i marokansku ligu i CAF Ligu prvaka 2022. godine i automatski se kvalifikovao za Svjetsko klupsko prvenstvo, što znači da su finalisti CAF Lige prvaka Al Ahly zauzeli mjesto domaćina Maroka.

Aktuelni prvak Copa CONMEBOL Libertadores Flamengo (Brazil) i pobjednik UEFA Lige prvaka Real Madrid (Španija) pridružiće se Svjetskom klupskom prvenstvu u polufinalnoj fazi koje je na rasporedu 7. i 8. februara. Turnir će biti završen finalnom utakmicom 11. februara.

Real Madrid se šesti put plasirao na Svjetsko klupsko prvenstvo, a osvajajo je titulu 2014, 2016, 2017. i 2018. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista