MENI

Foto: X
Foto: X

Real Madrid upisao drugi uzastopni domaći poraz, uz solidno izdanje Muse

Real je u 28. kolu Eurolige doživio drugi uzastopni domaći poraz u najelitnijem klupskom takmičenju, od strane Fenerbahčea.

Fenerbahče je večeras slavio rezultatom 89:79 i tako uzdrmao Real koji je ipak ostalo lider Eurolige s omjerom 22-6, tri pobjede više od Barcelone šest kola do regularnog dijela Eurolige.

Fener je u Madridu od početka bio bolji rival i kosntantno su bili u vodstvu, posebno u prvom poluvremenu koje su dobili 43:33.

Real se probudio u trećem periodu, malo i u četvrtom, ali nedovoljno da preokrenu susret protiv večeras sjajnog tima iz Istanbula.

Do pobjede ekipu Fenerbahčea je vodio Hayes sa 15 poena, 12 skokova i dvije asistencije dok su Calathes i Wilbekin dodali po 12 poena. Calathes je dodao šest asistencija i pet skokova, a Wilbekin je dodao dva skoka. Tarik Biberović i Motley su susret završili sa po deset poena. Biberović je imao četiri skoka, a Motley pet uz dvije asistencije.

Kod Reala je najbolji bio Sergio Llull sa 17 poena i po dva skoka i asistencije dok je Tavares dodao 14 poena uz šest skokova, a Mario Hezonja je dodao 13 uz četiri skoka.

Musa je na terenu proveo 16 minuta i uspio je da ubaci 13 poena, i po dva skoka i asistencije.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista