MENI

1

Real nevjerovatnim preokretom pobijedio Partizan u majstorici, Musa sjajnom partijom odgovorio na ranije uvrede

Košarkaši Rel Madrida su u majstorici četvrtfinalne serije Eurolige sinoć na domaćem terenu savladali Partizan, te se tako plasirali na Final Four.

Madriđani su do trijumfa stigli nakon nevjerovatnog preokreta, pošto su gotovo cijeli meč bili u zaostatku, a na početku treće četvrtine gubili sa čak 18 razlike.

Završilo je 98:94 za Real, a fenomenalnu partiju pružio je Džanan Musa, koji je bio najefikasniji u redovima Kraljeva sa 20 postignutih poena. Tome je dodao i 6 skokova i 4 asistencije.

Sjajnu ulogu u preokretu i slavlju Madriđana imali su iskusni igrači Kraljevskog kluba, Sergio Rodriguez je prednjačio, u posljednjoj dionici susreta vezao je tri trojke uz nekoliko sjajnih prodora pod koš Beograđana, a odlično je i razigravao saigrače. Popularni Chacho meč je okončao sa 19 poena, 3 skoka i 6 asistencija. Odličan je bio i Lull posebno u posljednjoj dionici duela, Hezonja je pogodio dva veoma bitna koša u trenucima kada se utakmica lomila.

Partizanu nije pomoglo ni novo sjajno izdanje Kevina Puntera od 28 poena.

Na Final Four se večeras plasirao i Monaco, koji je u majstorici pobijedio Maccabi sa 97:86. Tim iz Kneževine su predvodili James i Loyd sa po 21 poenom, dok je kod Maccabija 27 ubacio Baldwin.

Na Final Fouru učestvuju Barcelona, Olympiacos, Real Madrid i Monaco. U polufinalu snage će odmjeriti Barcelona i Real, te Olympiacos i Monaco.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista