MENI

5

Remi Dinama i Salzburga na Maksimiru, Chelsea slavio na San Siru

Zagrebački Dinamo sinoć je remizirao sa Salzburgom na Maksimiru u duelu četvrtog kola Lige prvaka te tako zadržao šanse da dočeka proljeće u Evropi.

Austrijska ekipa je povela već u 12. minuti nakon kontranapada, strijelac je bio Seiwald. Izjednačio je Robert Ljubičić u 40. minuti,a imao je sreće jer je lopta na putu prema golu okrznula jednog igrača i promijenila smjer.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, iako su oba sastava pogodila po jednom okvir gola. Amar Dedić je odigrao cijeli meč za austrijsku ekipu, dok Luka Menalo zbog povrede nije bio u konkurenciji kod Dinama.

U drugom susretu grupe E, londonski Chelsea je slavio na San Siru sa sigurnih 0:2. Milan je loše otvorio utakmicu, Tomori je prema mišljenju arbitra u šesnaestercu srušio Mounta i dobio crveni karton uz diskutabilnu odluku glavnog arbitra, a siguran realizator penala u 21. minuti bio je Jorginho. Aubameyang je 13 minuta kasnije udvostručio prednost Plavaca. Rade Krunić je odigrao svih 90 minuta za Milan.

Iznenađenje je zamalo priredio Shakhtar, golom Zubkova vodio je protiv Reala do nadoknade. U sedmoj minuti dodatnog vremena izjednačio je Antonio Rudiger.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista