MENI

image-211

Rendulić: Šteta što nismo nagrađeni za borbenost

Nogometaši Zrinjskog bili su na pragu prvorazredne senzacije i remija s Aston Villom u Birminghamu, ali je domaćin slavio golom u posljednjim trenucima utakmice. Završeno je rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba Zrinjskog, Krunoslav Rendulić, istakao je da su izabranici Unaija Emeryja zasluženo stigli do tri boda.

“Treba reći da je Aston Villa zasluženo pobijedila, a mi smo dali svoj maksimum. Znali smo da možemo samo čvrstim blokom odgovoriti na kvalitetu. Na našu žalost poklekli su u ja mislim zadnjem napadu. Šteta što ta borbenost i zalaganje nije nagrađeno jednim bodom, to bi za nas bio ogroman uspjeh. Nemam zaista šta prigovoriti mojim igračima. Treba im čestitati. Odigrali su jako dobru defanzivnu utakmicu. Za nešto više, trebalo je više kvalitete. U drugom dijelu smo patili, gol je visio u zraku, to treba reći”, rekao je Rendulić.

“Mislim da smo ih uspjeli iznenaditi i odigrati defanzivno jako dobro. Ništa idemo dalje, okrećemo se novim izazovima. U ponedjeljak nas čeka utakmica u prvenstvu koju moramo dobiti. I čekati Legiju doma, pa ćemo vidjeti, ali do tada ima mnogo vremena”.

“Puno igrača igra prvi put pred ovakvom kulisom. Navijači njihovi su priredili vrhunsku atmosferu. Moram pohvaliti i naše navijače, koji su bili fenomenalno. Užitak je bio voditi utakmici. Svi su otišli zadovoljni doma, ne treba slaviti poraze, ali sretan sam kako je moja ekipa odigrala”, poručio je Rendulić.

Nakon dva odigrana kola u grupi E Konferencijske lige sve ekipe imaju po tri osvojena boda. Zrinjski i AZ Alkmaar imaju nešto bolju gol-razliku 4:4, a Aston Villa i Legija su na gol-razlici 3:3.

Naredno kolo koje je na rasporedu 26. oktobra donosi duele Zrinjski – Legia Varšava i AZ Alkmaar – Aston Villa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista