MENI

repka

Reprezentacija BiH primila 35 golova

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prolazi kroz rezultatsku agoniju kakvu ne pamti od sticanja nezavisnosti.

Iako cjelokupna atmosfera oko bh. selekcije djeluje pozitivno, ponajviše zahvaljujući respektu i ljubavi koju uživaju Sergej Barbarez, Emir Spahić i ostali proslavljeni bivši bh. fudbaleri, a danas članovi stručnog štaba i funkcioneri Saveza, rezultati se ne smiju ignorisati.

Od posljednjih 16 utakmica, naša reprezentacija je izgubila čak 13. Upisala je jedan remi protiv Mađarske (0:0) i dvije pobjede protiv – Lihtenštajna.

Sve se to događalo od 26. marta, kada je crni niz započeo u Bratislavi porazom od Slovačke 2:0, nakon čega su uslijedili porazi od Portugala (2x), Luksemburga (2x), Islanda, Ukrajine, Engleske, Italije, Holandije, Njemačke i Mađarske. U međuvremenu nas je još jednom savladala i Slovačka.

Na ovih 16 utakmica, BiH je primila 35 golova a postigla samo osam golova.

Gledajući samo utakmice pod selektorskom palicom Sergeja Barbareza, BiH ima pet poraza iz šest utakmica uz gol razliku 3:13.

Iako su protivnici naše selekcije uglavnom bile neke od najboljih evropskih selekcija protiv kojih nije ni realno tražiti pobjede, nije nam se ‘omaklo’ baš nijedno iznenađenje. Možda, ali veliko možda je to gostujući remi sa Mađarskom, koji se nipošto ne bi trebao smatrati senzacijom i nekim spektakularnim uspjehom.

Za nadati se da će reprezentaciji Bosne i Hercegovine uskoro krenuti nabolje, ali veće su šanse da se ovaj crni produži bar još malo. Sljedećeg mjeseca nam predstoje utakmice protiv Njemačke u gostima i Holandije kući, gdje nam se smiješe još dva rezultatska neuspjeha.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista