MENI

1

Reprezentativac BiH potpisao ugovor sa Juventusom

Mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Muharemović produžio je ugovor sa slavnim Juventusom do ljeta 2026. godine, čime je Stara dama potvrdila da računa na njega.

Potpis je potvrđen na slušbenoj stranici “Stare dame”, a za one koji možda nisu upoznati, riječ je o defanzivcu koji već dugo nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, ali i koji je tokom posljednjeg okupljanja Zmajeva prebačen da trenira sa seniorskom reprezentacijom koju je vodio Meho Kodro.

“Tarik Muharemović produžava s Juventusom do 30. juna 2026. godine. Obnova ugovora bh. igrača rođenog 2003. godine je službena, čime se produžava njegova crno-bijela avantura”, saopćeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Muharemović je u Juventus stigao 2021. godine iz austrijskog Wolfsbergera. Po dolasku u Juventus, igrao je u redovima Primavera ekipe, odnosno juniorskog sastava Stare dame.

Kako navode italijanski mediji, Muharemović kuca na vrata seniorskog tima kod Massimiliana Allegrija te je produženje ugovora potvrda koja nam govori da bi uskoro mogao debitovati za najjači tim Juventusa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista