MENI

9

Ronaldo kao dječak čisti ulice, snimak obišao svijet

Cristiano Ronaldo danas je jedan od najuspješnijih i najplaćenijih nogometaša, ali njegovo djetinjstvo nije bilo nimalo lako.

Porijeklom iz siromašne porodice, slavni Portugalac oduvijek je bio posebno vezan za majku Mariju Dolores, dok sa ocem, koji je u 53. godini preminuo od posljedica alkoholizma, nikada nije bio blizak. U njemu je vidio glavnog krivca za nesretno odrastanje.

“Bio je pijanac. Nikada sa njim nisam vodio normalan razgovor”, priznao je jednom prilikom. Ronaldo je nedavno u intervjuu sa čuvenim britanskim novinarom Pirsom Morganom govorio o najtežim trenucima u životu: “Kad sam imao 11, 12 godina, nismo imali novca. Živio sam sa ostalom djecom u klubu, mjesecima nisam vidio svoju porodicu i to je bio težak period. Oko ponoći smo bili gladni. Pored stadiona nalazio se Mcdonald’s. Pokucali bismo na zadnja vrata i pitali da li je ostao koji hamburger. Tu su bile Edna i još dvije djevojke koje nikada više nisam pronašao. Nadam se da će ovaj intervju pomoći u potrazi za njima”, ispričao je Ronaldo. “Želim da im se odužim jer nikada neću zaboraviti ono što su učinile za mene” dodao je.

O periodu kada je bio siromašan, ali nasmijan dječak svjedoči i jedan video zapis na kojem slavnog fudbalera vidimo kako čisti ulice.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista