MENI

4

Ronaldo stigao na tlo Saudijske Arabije, promocija danas, a možete je gledati za 4$

Cristiano Ronaldo je sinoć doputovao avionom u Rijad, a danas će biti zvanično predstavljen na stadionu od strane svog novog kluba Al-Nassra.

Ronaldo je prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostao bez ugovora s Manchester Unitedom, a nedugo nakon toga potpisao je za Al-Nassr, ponudu koju je dobio iz Saudijske Arabije nije mogao odbiti.

Ugovor Cristiana sa Al-Nassrom važi do ljeta 2025. godine, tokom kojeg će zaraditi oko 500 miliona eura, ali prema pisanjima stranih medija u njemu postoji klauzula u sklopu koje može pojačati redove Newcastlea ukoliko popularne “Svrake” izbore Ligu prvaka, obzirom da je vlasnik oba kluba isti.

On će svečano predstavljanje imati na stadionu Mrsool Park pred oko 30.000 gledatelja. Cijena ulaznica će biti i više nego simbolična. Prema saudijskim medijima jedna ulaznica će koštati 4 dolara.

Možda i taj iznos dovoljno govori koliko je praktično Al-Nassru novac nebitan i da im dovođenje Ronalda ne predstavlja zaradu kao prioritet, već isključivo kao promociju, a Ronaldov boom se itekako osjetio jer je njihova popularnost na društvenim mrežama drastično skočila.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista