MENI

2

Ronaldu potrebna minuta za novi svjetski rekord

Početak kvalifikacija za Evropsko nogometno prvenstvo donosi pregršt zanimljivih utakmica, a najzanimljiviju će večeras odigrati finalisti pretodnog prvenstva Evrope, Italija i Engleska.

Ovoga puta utakmica se igra na tlu Italije na stadionu Diego Armando Maradona na Siciliji. Zanimljivo je da u posljednjih pet međusobnih susreta Englezi nisu savladali Italijane. Tri put bilo je neriješeno, a dva puta je pobjeda išla na stranu Azzurra, uključujući na Evropskom prvenstvu, gdje je Italija stigla do titule prvaka Evrope. Meč počinje u 20.45 sati.

U nešto ranijem terminu, od 16 sati Slovenija igra u gostima kod Kazahstana, a izdvojiti treba i skandinavski derbi Danske i Finske. Naša Bosna i Hercegovina susrest će se s Islandom (20.45), uz prijenos na BHT1.

U našoj kvalifikacijskoj grupi J, zanimljiva će biti i utakmica između Portugala i Lihtenštajna (također 20.45 sati). Upravo u tom susretu Cristiano Ronaldo mogao bi postati svjetski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju. S ukupno 196 utakmica, portugalski kapiten trenutno dijeli ovaj rekord s kuvajtskim napadačem Baderom Al-Mutawom. Ako dobije i minutu, bit će rekorder.

U preostalom meču grupe J, Slovačka će ugostiti Luksemburg.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista