MENI

9

Rukometaši BiH u Prištini savladali Kosovo i upisali prvu pobjedu u kvalifikacijama

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Prištini savladala Kosovo 25:22 i tako stigla do prve pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Irfana Smajlagića odigrali su savršeno prvo poluvrijeme u pojedinim trenucima imali i 7 golova prednosti, ali se na veliki odmor otišlo sa 4 gola prednosti BiH 10:14.

Start drugog poluvremena odnosno uvodnih 10-12 minuta rukometni Zmajevi upali su u “crnu rupu” kada je napad u pitanju pa se domaćin približio, a u jednom trenutku i poveo 17:16 ali su se onda naši rukometaši probudili.

Nisu dozvolili iznenađenje i na kraju su slavili 22:25.

Imali su problema Zmajevi i s ovim protivnikom, pošto je Kosovo na otvaranju drugog poluvremena uspjelo istopiti veliku prednost BiH i povesti sa 17:16, ali su se onda momci Irfana Smajlagića probudili.

Nisu dozvolili iznenađenje i na kraju su upisali pobjedu, koja ih sada drži na trećem mjestu na tabeli. Na prva dva mjesta su Slovenija i Crna Gora, koje imaju dvije pobjede iz prve dvije utakmice.

Najefikasniji u našem timu bili su Mladen Bošković i Senjamin Burić sa po pet postignutih pogodaka i Marko Panić sa četiri.

Na drugoj strani, bolji od ostatka ekipe bio je Drenit Tahirukaj.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista