MENI

5

Rukometaši BiH večeras u Cazinu dočekuju Sloveniju, povoljan rezultat vodi nas na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Cazinu u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.g. dočekuje selekciju Slovenije.

Naš tim nakon četiri odigrana kola ima četiri boda i zauzima treće mjesto na tabeli, dok su Slovenci s druge strane prvoplasirani s maksimalnih osam bodova i već su osigurali prolazak na smotru najboljih evropskih selekcija, pa će moguće večeras nešto rasterećenije ući u meč.

U prvom međusobnom duelu Slovenija je pobijedila rezultatom 28:20 i naš tim bi večeras mogao iskoristiti rasterećenog protivnika i doći do pobjede, koja bi nas gotovo sigurno odvela na Evropsko prvenstvo. Selektor Irfan Smajlagić svjestan je važnosti večerašnjeg meča.

“Cazin je grad koji zaista voli sport, voli rukomet. Ne sumnjam u naše igrače i svjesni smo da će ove utakmice odrediti kraj kvalifikacija i da cilj možemo ostvariti samo ukoliko kvalitet naše organizacije igre bude na jednom višem nivou. Moramo ispraviti greške koje smo pravili i biti bolji nego prošli put”, rekao je naš selektor.

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, s tim da se brišu bodovi protiv posljednjeplasirane selekcije, u našem slučaju protiv Kosova.

Povoljan rezultat večeras odnosno pobjeda ili remi mogli bi nam čekirati kartu za Evropsko prvenstvo. U našoj grupi još se igra meč između Kosova i Crne Gore, a on se igra s početkom u 20:15 sati. Utakmicu u Cazinu počinje u 20 sati uz direktan prijenos na BHRT1.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista