MENI

1

Rukometaši Slobode u derbiju kola dočekuju Vogošću

Rukometaši tuzlanske Slobode u okvoru 5. kola Lige Bosne i Hercegovine u Mejdanu dočekuju ekipu Vogošće. 

Trener Slobode Marko Mikić ističe da sezona nije otvorena onako kako se očekivalo, ali očekuje reakciju ekipe u utakmicama koje dolaze. 

– Nažalost, u četiri kola imamo samo jedan bod i sutra se nadamo prvoj pobjedi u ovoj sezoni. Ono što je najvažnije je da ne razmišljamo u nekom negativnom kontekstu o svemu što je bilo iza nas. Ja sam duboko uvjeren da ova ekipa i dalje može da napravi dobre stvari i da nam je za početak potrebna samo jedna pobjeda kako bi se kroz nešto lakši raspored nego što smo imali u prva četiri kola vratili u taj neki kolosijek, kako bi vratili neophodno samopouzdanje i ušli u jedan željeni ritam. Ne sumnjam da imamo kvalitet, samo je vrlo važno da ne razmišljamo previše o nekim posljedicama, o promašajima, tehničkim greškama, već da se koncentrišemo na pozitivne stvari i da igramo u momentu ne obazirući se previše na sve ono što nas može sputavati – kazao je Mikić. 

Golman crveno-crnih Goran Anđelić smatra da početak sezone nije bio onakav kakav su očekivali, no da će bodovi doći uz kvalitetan i naporan rad.

– Sticajem raznoraznih nesretnih okolnosti izgubili smo tri utakmice na jednu loptu. Sutra nam dolazi iskusna ekipa Vogošće, prošlogodišnji osvajač Kupa BiH. Mislim da smo dovoljno spremni i uz malu dozu sreće nadam se prvoj pobjedi sutra – rekao je Anđelić. 

Utakmica se igra u subotu od 18 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista