MENI

1

Šampionske ambicije kluba sa Neretve: Nemanja Momčilović, Kristijan Radin i Ivan Ivanković novi futsaleri FC Mostar SG Staklorada

FC Mostar SG Staklorad  službeno je potvrdio angažman trojice futsalera Nemanje Momčilovića, Ivana Ivankovića i Kristijana Radina.

Reprezentativac Srbije Nemanja Momčilović nova je jedinica Mostaraca.

U grad na Neretvi dolazi iz francuskog prvoligaša Lilea, a u svojoj karijeri već jednom je nosio dres ovog tima. Ostao je upamćen kao futsaler koji je ispisao nove stranice klupske historije plasmanom u Elitnu rundu Lige šampiona.

– Prvo i najbitnije je da sam veoma sretan i da mi je veoma drago što sam ponovo član tako velikog kluba kao što je Mostar SG. Također mi je drago da su mi ljudi ukazali poverenje još jednom i verujem kako ću ga i opravdati.

Ciljevi su jasni i uvijek visoki, oformili smo dobru ekipu sa puno iskusnih igrača i, jednostavno, titula se mora vratiti tamo gde joj je i mjesto, sve osim toga bio bi neuspjeh. Naravno da to neće biti lako i da postoji još nekoliko klubova koji pretenduju za istim ciljevima i koji zaslužuju svaki respekt, ali mi ćemo se fokusirati samo na nas i vjerujem da uz jak i naporan rad uspjeh neće izostati – kaže Momčilović.

Kristijan Radin u Mostar se vraća iz KMF SAS gdje je imao posljednji angažman sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu Srbije. Popularni Kiki je dio generacije koja je nakon pandemije duplu krunu vratila u Mostar.

Ivan Ivanković pojačat će konkurenciju u timu, a stiže iz čitlučkog Brotnja, gdje je imao posljednji angažman. Popularni Buba je već jednom nosio dres Mostar SG tima.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista