MENI

6

Sanjin Pehlivanović treći u Leicesteru

Najbolji bh. igrač bilijara imao je sjajan nastup u Premier ligi u Leicesteru među 16 odabranih igrača iz cijelog svijeta.

Pehlivanović igrao sjajno posebno u prvom dijelu prestižnog takmičenja, na pola puta imao je omjer 13-2 ali je kasnije značajno pao u igri ali se ipak domogao polufinala, a na kraju i trećeg mjesta.

Premier liga je specijalno takmičenje u organizaciji Matchrooma koje se igra u disciplini “9”, a učestvovalo je 16 pozvanih igrača iz cijelog svijeta. Osim našeg Pehlivanovića u Premier ligi je nastupilo nekoliko bivših svjetskih prvaka, aktuelni prvak u disciplinama “9” i “8” Španac Francisco Sanchez Ruiz, zatim Austrijanac Albin Ouschan, Filipinac sa kanadskim pasošem Alex Pagulayan, legendarni američki igrači Shane van Boening i Earl Strickland, britanske zvijezde Jason Shaw i Chris Melling.

Premier liga se igra po sistemu da u prvom krugu svako igra protiv svakog, a prvih 10 na tabeli prolazi u drugi krug. Tada ponovo igraju međusobne mečeve, a prvih 6 ide u treći krug. Nakon još jednog kruga mečeva prva četiri igrača idu u play-off (polufinale i finale). Jedini bh. predstavnik zaustavljen je od strane britanske zvijezde Jasona Shawa dok je titula pripala sjajnom Špancu Sanchezu Ruizu koji je objedinio titule US Opena, UK Opena, World Cupa, Mosconi Cupa, svjetskog prvak u “8” i “9” što se dogodilo prvi put u historiji bilijara.

Španac je za trijumf u Leicesteru zaradio 20 hiljada američkih dolara, Shawu je pripalo 12,5 hiljada, a Pehlivanović i Oi su inkasirali po 8 hiljada dolara.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista