MENI

358180989_1073455420325104_6824469592716004931_n

Sarajevo najavilo otvaranje sezone, Dogan nema ambiciju voditi prvi tim

FK Sarajevo sutra na Koševu od 20:30 sati dočekuje dobojsku Slogu u 1. kolu Premijer lige BiH.

Uoči prve prvenstvene utakmice i početka sezone, javnosti su se obratili privremeni trener FK Sarajevo, Mensur Dogan i prvotimac Marin Aničić.

“Prvo bih izrazio saućešće svima u Slogi i porodici preminulog trenera Vedrana Sofića. Znate kako smo prošli u Evropi, stavili smo fokus na ligu. Pripremali smo se, trenirali i spremni smo. Želimo pobjedu i da pokažemo da smo spremni za novu sezonu”, rekao je Dogan, te nastavio:

“Analizirali smo utakmice protiv Torpeda. Imamo problem što su te evropske utakmice uvijek u terminu kada ekipa tek izlazi iz priprema, a tada nemate praco na grešku. Nismo iskoristili momente dominacije u tom dvomeču, a neke stvari nam nisu išle u prilog. Bio sam na pripremama, igrali smo ih odlično ali razlika je što se takve utakmice ‘ne pikaju’. Takmičarske utakmice nose veliki pritisak i mislim da je to najveći razlog zbog kojeg smo protiv Torpeda izgledali lošije nego na pripremama. Evropske utakmice mogu poslužiti da se selektira ekipa i da se izvuku lekcije”.

“Imamo par igrača koji vuku neke povrede i za njih ćemo sutra u toku dana vidjeti jesu li spremni. Nastup nekih igrača zavisi od administrativnih stvari, pa ako budu gotove do utakmice, igrat će. Tu mislim na Viverosa i Penerandu. Naši juniori su također u ozbiljnim kombinacijama za nastup, neki igrači iz Akademije će ozbiljno konkurisati za utakmice, od sutrašnje pa nadalje”

“Fudbaleri bi trebali da igraju fudbal, mislim da se previše kod nas priča o tome. Pod pritiskom je rudar koji silazi u jamu svaki dan i ne zna hoće li izaći iz nje. Pravi problem sa pritiskom imaju igrači koji nemaju kvalitet. Od svojih igrača očekujemo da jedva čekaju da izađu na teren i da im publika na Koševu bude motiv, a ne pritisak. Ne priznajem tu vrstu priče kad je FK Sarajevo u pitanju”.

“Nemam ambiciju da ostanem šef stručnog štaba. Prihvatio sam ovu odgovornost na zahtjev kluba, ali mislim da bi klub trebao što brže objaviti ime novog šefa stručnog štaba”, zaključio je Dogan.

“Prva kola su uvijek nezgodna. Ekipe se na početku sezone još ne znaju dobro, ali očekujem pobjedu jer mislim da smo apsolutni favoriti”, započeo je Marin Aničić, te nastavio:

“Nisam još u potpunosti fizički spreman, ali bitno mi je da igram i da se podižem iz utakmice u utakmicu. Iza mene je teška povreda koljena. Mislim da ću moći pokazati još više kada prođe još malo vremena”.

Meč FK Sarajevo – FK Sloga Meridian igra se sutra (nedjelja) s početkom u 20:30.

(Vijesti.ba)

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista