MENI

3

Sarajevo pobjednik 150. vječitog derbija

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su sinoć na Koševu ekipu Željezničara sa 3:0, u 150. vječitom derbiju.

Sarajevo je u okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine uspjelo savladati najvećeg rivala i sa šestom pobjedom iz devet utakmica vratili se na drugo mjesto na tabeli.

Obje ekipe prikazale su napadačku igru, ali i pored toga nije bilo mnogo prilika. Terensku inicijativu imali su domaći igrači koji su u prvom poluvremenu uspjeli iskoristiti dvije prilike i doći do ubjedljive prednosti.

U 27. minuti Oliveira je centrirao sa lijeve strane u peterac gostiju odakle Hasić iz drugog pokušaja uspijeva da savlada golmana Željezničara Muftića. 

Hasić je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preuzeo ulogu asistenta, a ovaj put u strijelce se upisao Oliveira koji je rezantnim udarcem sa desetak metara pogodio rašlje gola. 

Željezničar je u drugom poluvremenu pokušavao smanjiti zaostatak, a najbliži tome bio je Mekić u 79. minuti koji s ivice šesnaesterca šutira tik pored gola. S druge strane u stopostotnoj prilici se našao Čataković koji, tek što je ušao u igru, izlazi sam pred Muftića, ali golman Željezničara brani njegov šut.

Ipak, Čataković je nekoliko minuta kasnije uspio pogoditi, na centaršut Durakovića, za konačnih 3:0.

Trener plavih sa Grbavice Nermin Bašić smatra da njegov tim nije zaslužio poraz od 3 gola razlike:

– Rezultat je previsok obzirom na dešavanja. Igrali smo bolje na početku. Suhi kvalitet, individualni je presudio. Čestitam im na pobjedi, nisu nas nadigrali, jednostavno iz tri polušanse su dali golove. Imamo šta imamo.

Borbom, htijenjem, zalaganjem, nije to bilo loše. Većinom je bila bitka na sredini terena. Iz tri polušanse su dali tri gola. To je taj individualni kvalitet koji imaju. Bili smo hrabri, stajali visoko. Ipak, fali taj gol, nedostaje kvaliteta prema naprijed.

Međutim, ne mogu biti toliko razočaran. Ovo je proces, težak proces. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti boljeg Želju, kazao je Bašić.

Kolega iz bordo tabora, Simon Rožman nije se previše osvrtao na meč, ali je bio impresioniran atmosferom na stadionu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista