MENI

07504effbc50a8a9a3c8ec28c25d9682-large (3)

Sarajevo slavilo na Tušnju rezultatom 2:3

Vrijednu pobjedu na neugodnom gostovanju u Tuzli protiv Slobode ostvarili su fudbaleri Sarajeva u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U kvalitetnoj i zanimljivoj utakmici naš tim je ostvario trijumf rezultatom 2-3 i to nakon što je Sloboda u ranoj fazi utakmice povela sa 2:0. 

Kvalitetnom sveukupnom dojmu doprinijela je i jako dobra posjeta na Tušnju kao i činjenica da je novi travnjak na stadionu u Tuzli bez problema izdržao veliku količinu kiše koja je padala naročito u prvom poluvremenu. 

Sloboda je sjajno otvorila utakmicu i golovima u 8. i 14. minuti povela sa 2:0. Strijelac oba gola bio je bišvi igrač Sarajeva, Amer Bekić, koji iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio pogotke. Naš tim se u igru vratio u 33. minuti. Radović je izborio penal koji je u pogodak pretvorio Ziljkić. Samo dvije minute kasnije bilo je 2-2 pošto je prelijep pogodak slabijom desnom nogom postigao Hamza Čataković što je bio njegov ukupno 6. pogodak u prvenstvu ove sezone. 

Pogodak za potpuni preokret i vrijedna tri boda viđen je u 73. minuti. Ziljkić je probio po lijevoj strani i uputio prizeman centaršut koji je na drugoj stativi dočekao Daniel Avramovski i postavio konačan rezultat. 

Drugom uzastopnom pobjedom Sarajevo je ostalo na 6. poziciji na tabeli ali je smanjen zaostatak za pozicijama koje vode u Evropu s obzirom na to da tri direktna konkurenta u ovom kolu nisu ostvarili pobjede. U narednom kolu već u petak naš tim dočekuje ekipu Sloge. Utakmica se igra sa početkom od 15:00 sati u Doboju kod Kaknja.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista