MENI

9

Savez rigorozan: Velež, Sarajevo i Čelik dobili kazne kakve se odavno ne pamte

Disciplinska komisija NFSBiH žestoko je kaznila nekoliko klubova zbog propusta u organizaciji utakmica Premijer lige i Kupa BiH.

Najgore je prošao Velež koji je kažnjen sa čak 25.000 KM. Rođeni su kažnjeni zbog korištenja pirotehnike navijača, te zbog rasizma. Mostarski derbi koštao je i Zrinjski, koji je zbog pirotehnike i sukoba navijača sa redarima kažnjen sa 7.500 KM.

Sarajevo je kažnjeno sa 18.000 KM zbog korištenja pirotehnike navijača i propusta u organizaciji na susretu protiv Borca. Pod ovim se podrazumijeva bakljada, korištenje lasera kojim su navijači Sarajeva ometali golmana Borca, te ubačeni predmeti na teren prema glavnom sudiji Irfanu Peljti na kraju utakmice.

Treba istaći da su Sarajevo i Velež dobili uslovnu kaznu od šest mjeseci. U slučaju da se u narednih pola godine ponove slični incidenti, stadioni Koševo i Rođeni će biti suspendovani barem na jednu utakmicu.

Visoku kaznu platit će i Čelik i to zbog parole na utakmici protiv Zrinjskog. Federalni prvoligaš kažnjen je sa 17.000 KM, uz također uslovnu polugodišnju kaznu.

Zbog korištenja pirotehnike navijača Željezničar je kažnjen s 5.000 KM, a zbog istog i Borac će morati platiti 7.000 KM.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista