MENI

1

Selektor Bugarske nije znao šta se dešava izvan stadiona dok su buktili neredi na ulicama

Netom pred početak utakmcie kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Bugarske i Mađarske (2:2) u Sofiji je došlo do velikih nereda.

Nezadovoljni navijači žele napraviti promjene u nogometnom savezu Bugarske čiji su čelnici tu već 18 godina. Traže se ostavke, a sinoć je prije utakmice došlo do nereda u kojima su učestvovali navijači bugarske reprezentacije i policija. VIše od 14 osoba je povrijeđeno, iako nema zvanične potvrde o broju povrijeđenih.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 2:2, a Mađari su se spasili u sudijskoj nadoknadi i stigli do plasmana na Evropsko prvenstvo.

Selektor reprezentacije Bugarske Ilian Iliev izjavio je da osoblje i igrači nisu razumjeli šta se dešavalo oko stadiona i ekscese tokom protesta protiv BFS-a. Stručnjak smatra da je susret zasluženo završen neriješenim rezultatom. “Ne znamo šta se dogodilo jer smo bili koncentrisani na utakmicu. I još uvijek ne znamo šta se desilo. Žao nam je zbog onoga što se dogodilo. Svakako da su igrači i mi najmanje krivi, ali jako nam je žao što su se takve stvari desile. Kada smo dolazili bilo je mirno, ali nakon toga nismo ni znali da su stvari eskalirale”, rekao je Iliev.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista