MENI

2

Selektor Faruk Hadžibegić i direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović nastavljaju sa aktivnostima nacionalnog tima

Nakon što su posjetili nekoliko reprezentativaca, Hadžibegić i Misimović su sinoć doputovali u Antaliju gdje se premijerligaški klubovi pripremaju za proljećni dio takmičenja.

Selektor i direktor reprezentacije su se danas sastali sa predstavnicima FK Borac i FK Sarajevo.

Za danas su planiranu susreti i sa predstavnicima FK Velež i FK Tuzla City, te će selektor i u narednom periodu posvetiti pažnju praćenju svih klubova m:tel Premijer lige BiH s ciljem pronalaženja potencijalnih reprezentativaca.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković, selektor Faruk Hadžibegić i direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović, te savjetnik predsjednika Marko Miličić sastali su se sinoć u ovom turskom gradu.

Zeljković je o ovom sastanku rekao:

„Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi istorijski plasman na EURO.

Kažu da je dobar plan pola odrađenog posla. Zato sam na radnoj večeri razgovarao sa selektorom Farukom Hadžibegićem, direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i savjetnikom Markom Miličićem o planovima za predstojeći period, sa akcentom na kvalifikacione utakmice. Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za „A“ selekciju.

Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sledeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio istorijski rezultat.“

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista