MENI

7

Selektor rukometnih Zmajeva Irfan Smajlagić hladan kao led nakon vjerovatnog plasmana na EURO

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovina ponovo se plasirala na Evropsko prvenstvo, gotovo sigurno to možemo reći.

Tri senzacije trebaju da se dogode i naš poraz od Crne Gore da to ne bude tako.Sinoć nam je veliki uspjeh donijela pobjeda u Cazinu protiv Slovenije 27:26, a nakon utakmice izjavu je, hladan kao led i ne pokazujući na svom licu emocij, dao selektor Irfan Smajlagić.

“Rezultat je građen na osnovu naših igara. Stvaramo selekciju, sistem igre neovisno o protivniku. Ako ne podižete sebe, ne dođete na određeni nivo, ne možete očekivati od protivnika da on bude slabiji”, rekao je Smajlagić pa nastavio:

“Na osnovu svog rada gradimo rezultat. Okolnosti su uvijek drugačije. Mislim da i bazični moramo biti. Napredovati.”

Igrali su izabranici Irfana Smajlagića odličan meč u pojedinim trenutcima meča imali i +4, ali sam finiš meča donio je rezultatsku neizvjestnost, iako su se Slovenci pred kraj u potpunosti vratili.

Sve smo to uspjeli prebroditi i na kraju odbraniti jedan napad gostiju, te proslaviti veliku pobjedu. O toku meča Smajagić je rekao:

“Govorimo o vrhunskim ekipama. Igra se 60 minuta i dovoljno je da uđete u crnu rupu od dvije-tri minute i umjesto jedan, četiri razlike gubite. To nam se desilo i u Sloveniji.

To i jest kvaliteta jedne ekipe, reprezentacije, odnosno igrača. Takav sistem uvesti u ekipu, imati određen profil igrača i da oni razumiju kako trebaju reagovati u takvim utakmicama.”

Naredni meč i posljednje kolo naše rukometaše očekuje za tri dana na gostovanju kod Crne Gore. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista