MENI

1

Sheffield United uz sjajnu partiju Ahmedhodžića preko Tottenhama izborio četvrtfinale

Nogometaši Sheffield Uniteda sinoć su priredili veliko iznenađenje i potvrdili da imaju kvalitet za Premier ligu.

U osmini finala FA kupa popularne Oštrice su eliminisale favorizovani Tottenham, pošto su ga na svom stadionu savladale sa minimalnih 1:0. Čovjek odluke bio je Ndiaye, koji je postigao jedini gol, ali sjajnu utakmicu odigrao je i naš Anel Ahmedhodžić. Zmaj je briljirao, a o njegovoj partiji dovoljno govori i činjenica da je najbolje ocijenjeni igrač Sheffielda!

Nevjerovatni Ahmedhodžić imao je 100 posto dobijenih duela na zemlji, šest puta je otklonio opasnost pred svojim golom i isto toliko puta presjekao protivnički napad te dodao jedan izblokiran udarac uz 47 uspješnih dodavanja od 51 pokušaja, što potvrđuje o kakvom se nogometašu radi i u poređenju s najjačim ekipama Premier lige.

U četvrtifnalu je i Manchester United, koji je preokretom savladao West Ham, iako se činilo da će Čekićari šokirati sve na Old Traffordu. Vodili su od 54. minute golom Benrahme na asistenciju Emersona, a u život Đavole vraća autogol Aguerda trinaest minuta prije kraja. Nastavljeni su napadi Ten Hagovog tima i nakon toga, a za potpuni preokret u 90. minuti pogađa mladi Garnacho! Pogodio je za 2:1, a konačnih 3:1 postavlja Fred u petoj minuti nadoknade.

Senzaciju je priredio Grimsby, naime niželigaš je sa 2:1 slavio u gostima kod Southamptona, u preostalom meču osmine finala Burnley je minimalno savladao Fleetwood. Burnley će u borbi za polufinale snage odmjeriti sa Manchester Cityjem, United ide na Fulham, Grimsby ide na Brighton dok Sheffield United ima odličnu priliku doći do polufinala obzirom da su za protivnika u narednoj fazi takmičenja dobili Blackburn.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista