MENI

9

Sindikat stao u zaštitu Cocalića nakon tvrdnji o ponašanju sudije Sabrije Topalovića

Duel Željezničara i Igmana na Grbavici koji je završen remijem 1:1 obilježio je i sukob Edina Cocalića sa sucem Sabrijom Topalovićem po završetku utakmice.

Cocalić je imao prigovore na suđenje Zeničanina , a tada mu je navodno psovkama i provokacijama odgovorio Topalović, te kapitenu Želje pokazao crveni karton.

Potpuno je u datom trenutku Cocalić izgubio živce, čovjek bez mrlje u karijeri pa su ga prisutni jedva zaustavili u namjeri da se fizički obračuna sa Topalovićem.

Nakon spornih dešavanja oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, koji je stao u zaštitu iskusnog stopera.

“Dešavanja na terenu stadiona “Grbavica”, nakon utakmice 29. kola Premijer lige BiH, u kojoj je domaći Željezničar dočekao Igman iz Konjica pronašla su svoje mjesto u javnosti. Naime, glavni sudija utakmice Sabrija Topalović, dao je direktan crveni karton Edinu Cocaliću, igraču Željezničara, a u svom sudijskom izvještaju obrazložio je svoj potez “neprimjerenim ponašanjem i psovanjem sudiji”.

Igrač se oglasio putem svojih profila na društvenim mrežama, rekavši da je sam sudija tokom čitave utakmice vrijeđao i upućivao psovke igračima domaćeg tima.

S obzirom na to da je riječ o besprijekornom profesionalcu, s bogatom internacionalnom i reprezentativnom karijerom, „Sindikat“ ovim putem želi stati u zaštitu Edina Cocalića. Pozivamo takmičarsku komisiju NSBiH, te disciplinske organe da ispitaju sve okolnosti, koje su dovele do odluke sudije Topalovića.

Također, zahtijevamo da se detaljno istraži ponašanje sudije na utakmici. Jasno je da nijedan akter fudbalske utakmice, ne smiju upućivati uvrede bilo kome, po bilo kojoj osnovi.

Oni trebaju biti primjer drugima, ali i mlađima, kao sportisti i radnici u sportu.

Ipak, svjedoci smo da sudije i službena lica sve češće postaju „glavne zvijezde“ naših utakmica zbog svojih loših izvedbi, međutim vrijeđanje igrača od strane sudije, prelazi svaku granicu.

Zahtijevamo da se takvo ponašanje, ako se ispostavi tačnim, a što je jednostavno istražiti s obzirom na veliki broj direktnih svjedoka, kazni i rezultira trajnim odstranjivanjem sudije Topalovića s fudbalskih terena”, poručili su iz Sindikata.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista