MENI

1

Široki Brijeg nadigrao TFT Skopje, briljirao Nutall

Košarkaši Širokog Brijega upisali su drugu pobjedu ove sezone u ABA Ligi 2, ovoga puta nad makedonskim TFT Mozzart Skopjem 85:66.

Širokobriježani su jako ušli u utakmicu i već nakon prve četvrtine imali 15 poena prednosti 32:17, a do odlaska na odmor prednost je narasla na 22 poena razlike 49:27.

U drugom poluvremenu ekipa iz glavnog grada Makedonije se malo probudila, ali to joj nije bilo dovoljno da ozbiljno ugrozi prednost Širokog Brijega. Nakon treće četvrtine rezultat je glasio 68:46. Igrači TFT-a su čak i dobili posljednju četvrtini sa 20:17, ali pobjeda ni u jednom trenutku pobjeda Širokog Brijega nije došla u pitanje.

Brilijantnu partiju u redovima bh. predstavnika je odigrao Zachary Nutall koji je postigao 35 poena, ubilježio je pet asistencija i tri skoka. U redovima TFT-a najbolji je bio David Haughton sa 15 postignutih poena, tri asistencije i šest skokova.

Ovo je druga pobjeda za ekipu Širokog Brijega u dva do sada odigrana kola ABA Lige 2. U prvom kolu su slavili pobjedu nad Vojvodinom (80:71), a narednu utakmicu igraju protiv ekipe Zlatibora.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista