MENI

skandal-u-africi-emilio-nsue-izbacen-iz-reprezentacije-zbog-kradje-nsnsns_65ccb901cdddd (1)

Skandal u Africi: Emilio Nsue izbačen iz reprezentacije zbog krađe!?

Mnogo se posljednih dana pisalo o kapitenu Ekvatorijalne Gvineje i bivšem fudbaleru Tuzla Cityja Emiliju Nsueu, koji je senzacionalno stigao do titule prvog strijelca Afričkog Kupa nacija.

Nsue je postigao pet golova i dobio je zasluženo priznanje, kao i čestitke brojnih afričkih fudbalskih velikana koji cijene to što je upravo Nsue završio na tronu ispred igrača kao što su Osimhen, Salah, Mane i drugi.

Ipak, nacionalni heroj Ekvatorijalne Gvineje, koja je na ovom takmičenju ostvarila historijski rezultat, imat će neslavan kraj u ovoj selekciji.

Naime, prema pisanju inostranih medija, Nsue je zajedno sa saigračem Eduom Salvadorom izbačen iz reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje i to zbog velikog skandala.

Nsue i njegov kolega optuženi su da su tokom AKN-a imali nekoliko “grubih disciplinskih prekršaja”, koji su čak doveli i do intervencije policije u Obali Slonovače, gdje je turnir održan.

Prema nekim navodima, Nsue se sumnjiči da je ukrao hotelski sef iz svoje sobe tvrdeći da je izgubio novac, koji je navodno kasnije pronađen u njegovoj torbi.

Nsue se još uvijek nije oglasio o ovom incidentu koji će, ukoliko se ispostavi tačnim, baciti veliku mrlju na njegov fenomenalan nastup na Afričkom Kupu nacija.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista