MENI

98

Sloga nemoćna na stadionu Rođeni, Velež u polufinalu

FK Velež se furiozno plasirao u polufinale kupa Bosne i Hercegovine. Nakon trijumfa od 0:3 u Modriči protiv dobojske Sloge, sinoć su izabranici Nedima Jusufbegovića na stadionu Rođeni su s 4:0 savladali istog protivnika.

Nakon utakmice svoje komentare dali su i treneri obje ekipe. Prvi je riječ dobio trener Dobojlija, Zoran Ćurguz. Mišljenja je da je Velež zasluženo prošao dalje, ali da Sloga sebi nije smjela dozvoliti da primi sedam golova u dvije utakmice.

“Ne želim da obezvrijedim pobjedu Veleža, no mi nismo imali neke velike ambicije, jer se grčevito borimo za ostanak. Međutim, ne možemo sebi dozvoliti luksuz da u dvije utakmice primimo sedam golova.

Zatim je svoj komentar dao trener Veleža, Nedim Jusufbegović. Od njegovog dolaska na klupu Mostaraca tim je bez primljenog gola slavio na šest od sedam susreta, a dati im gol i savladati ih uspio je samo Zrinjski (1:3).

“Zaslužena pobjeda. Jasno je da je mnogo toga urađeno u prvoj utakmici. Ona je donijela rasterećenje, ali smo jako ozbiljno ušli u utakmici. Motivisano i raspoloženo za igru.

Postigli smo vrlo rano dva gola. Smatram da smo iskontrolisali utakmicu na najbolji mogući način. Probali smo neke stvari, prolazilo nam je svašta nešto za rukom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista