MENI

9

Sloga šokirala aktuelne prvake, Igman bolji od prvoplasirane Tuzle, bez pobjednika na duelu Slobode i Veleža

Nogometaši Sloge iz Doboja pobijedili su jučer u Modriči ekipu Zrinjskog sa 1:0, u zaostaloj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Strijelac jedinog, pobjedonosnog pogotka bio je Krstovski u 34. minuti. Sloga je uspjela napraviti iznenađenje i pobjedom protiv aktuelnog prvaka BiH, četvrtom u sezoni, probila se na peto mjesto sa samo dva boda zaostatka za vodećom trojkom.

Nogometaši Igmana iz Konjica danas su u Doboju kod Kaknja pobijedili ekipu Tuzla Cityja sa 3:2, u zaostaloj utakmici trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Domaći su poveli u 22. minuti preko Durakovića, a samo četiri minute kasnije Tuzla je izjednačila golom Pantelića. U 73. minuti Igman ponovo dolazi u vodstvo, a strijelac je ovoga puta bio Ramić. Za novo izjednačenje pobrinuo se Smajlagić u 81. minuti, a pobjedu Igmanu minutu kasnije donio je Bodul. Obje ekipe susret su završile sa po 10 igrača, pošto su crvene kartone dobili Mehidić u 39. minuti kod Tuzla Cityja te Alagić u 78. minuti kod Igmana.

 U zaostaloj utakmici 3. kola Premijer lige BiH Sloboda i Velež su na Gradskom stadionu u Banovićima odigrali bez pobjednika 1:1.  Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, bez konkretnijih prilika u oba šesnesterca, ali u drugom dijelu viđena je borbena i efikasna utakmica.  Sloboda se prva radovala i to na otvaranju drugog dijela. Maksimović je centrirao loptu, Vranješ je znalački primirio, a potom matirao Bogdanovića u 47. minuti utakmice.  U 60. minuti Sloboda je zaprijetila preko Maksimovića, ali je golman Bogdanović bio na mjestu i loptu krajnjim naporom izbacio u korner.  U 66. minuti šok za domaće. Pršeš je iz slobodnog udarca ubacio loptu, a Devedžić je nespretno reagovao i pogodio mrežu svog tima.  Rotirao je trener Jahić, ali Sloboda do kraja nije imala izgledniju priliku.

U finišu je Velež preko Pršeša ozbiljno zaprijetio, a potom je Vehabović pogodio prečku u 87. minuti.  Ujedno to su bili posljednji pokušaju na utakmici. Sloboda je osvojila svoj jedanesti bod baš kao i klub iz Mostara. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista