MENI

image-251

Southgate demantovao da preuzima slavni engleski klub

Na sastanku Udruženja evropskih klubova u Grčkoj, Southgate je prvi put javno progovorio nakon Evropskog prvenstva, izjavivši kako ne planira preuzeti bilo koji trenerski posao do kraja sljedeće godine.

“Uživao sam u radu s Engleskim nogometnim savezom tokom proteklih 11 godina i sakupio razna iskustva, ali sam siguran da u narednih godinu dana neću trenirati nikoga. Treba mi vremena za razmišljanje. Kada završite s velikim poslom, potrebno je vrijeme za oporavak, i fizički i mentalno”, izjavio je Southgate novinarima.

Southgate je takođe nagovijestio mogućnost da preuzme ulogu u fudbalu koja nije trenerska, slično kao što je Jurgen Klopp nedavno postao koordinator za fudbalske klubove unutar Red Bull sistema. Bivši selektor Engleske jasno je istakao kako u bliskoj budućnosti ne planira preuzeti neku reprezentaciju.

„Nije vjerovatno da ću voditi neku nacionalnu selekciju. Englesku sam vodio srcem, a posao selektora sam prihvatio kako bih pomogao engleskom fudbalu, ne samo da bih bio trener“, rekao je Southgate na pitanje o potencijalnom nastavku karijere u reprezentativnim vodama.

Na kraju je zaključio: „Imam 54 godine i želim uživati i ostati motivisan narednih 10 do 15 godina života. Najvažnije je da sebi dam vremena da razmislim kako dalje.“

(Vijesti.ba)

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista