MENI

1

Španski mediji: Hezonja napušta klub

Mario Hezonja trenutno u dresu Real Madrida igra najbolju i najzreliju košarku u karijeri, ali bi ubrzo mogao napustiti “Kraljevski klub”.

Ovaj 28-godišnji hrvatski reprezentativac se cijelu karijeru “mučio” i “tražio”. Pokušavao je naći klub u kojem će njegov talent eksplodirati, ali ni u Evropi, ni u NBA ligi ga nije uspio pronaći, sve do prošle godine kad je iz ruskog Kazana došao u Real Madrid. U dresu “Kraljevskog kluba” briljira i u posljednjih nekoliko utakmica najbolji je igrač ekipe koja dominira i u Euroligi, i u španskom prvenstvu.

Hezonja je prošle sezone s Real Madridom osvojio naslov prvaka Evrope, a kako Madriđani igraju i ove, najveći su favoriti za obranu titule s Hezonjom kao jednim od ključnih igrača.

Hezonji ugovor s Real Madridom ističe na ljeto, a trener Chus Mateo siguran je da će i iduće sezone biti dio njegovog tima iako, posljednjih dana se u španskim medijima dosta piše o odlasku Hezonje i Waltera Tavaresa, koji također ima ugovor do 30. juna prenosi SportCentar.

”Ne zanima me što se govori i piše. Moji igrači su fokusirani na ono što trebaju raditi, a sve ostalo su futuristički filmovi naučne fantastike”, izjavio je Mateo na konferenciji za medije u Madridu.

Nakon utakmice sa Panathinaikosom je rekao novinarima da bi se volio jednog dana vratiti u Panathinaikos. Hezonja je rekao da ne zna šta će biti u budućnosti, ali naglasio je da je sretan u Madridu. Real se još nije oglasio o tome hoće li mu ponuditi novi ugovor.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista