MENI

image-189

Srušen svjetski rekord: Nevjerovatan broj gledalaca na otvaranju rukometnog Eura

Na fudbalskom stadionu Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu jučer je i zvanično otvoreno Evropsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj.

Meč Njemačka – Švicarska u Dusseldorfu postavio je nove standarde u ovom sportu.



Meč Francuska – Sjeverna Makedonija na otvaranju Evropskog prventva u Njemačkoj pratilo je oko 50.000 gledalaca. Bilo je praznih mjesta, a taj rekord trajao je manje od sat vremena. Nova granica je postavljena na 53.586. Toliko je bilo prisutno na startu meča domaćina i Švicarske u drugom meču Grupe A u Merkur Spiel-Arena u Dusseldorfu.


Organizatori su objavili ovu cifru i pohvalili se da je to svjetski rekord kada je rukometna posjeta u pitanju.

Prije jučerašnjeg dana rekord po posjećenosti rukometne utakmice postavljen je također na jednom njemačkom fudbalskom stadionu, i to u Frankfurtu 6. septembra 2014. godine kada je 44.189 navijača pratilo utakmicu Bundeslige Rhein-Neckar Löwen – Hamburg u sklopu Dana rukometa u gradu u državi Hessen.

U premijernoj utakmice 16. Evropskog prvenstva, Francuska je očekivano lako pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 39:29 i potvrdila da je jedan od favorita za zlato.

Između dvije utakmice Grupe A, svečano je otvoreno prvenstvo. Bio je defile svih zemalja učesnika. Predsjednik EHF-a Michael Wiederer otvorio je prvenstvo. U narednih 18 dana spektakl u Njemačkoj. Za rukometne fanove, pravo uživanje gledati utakmice pred sigurno punim tribinama.

Također, prezentovana je i zvanična himna Evropskog prvenstva.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista