MENI

image-339

Svečana ceremonija otvaranja SP u Kataru oduševila svijet

Počelo je Svjetsko prvenstvo koje se održava Kataru. Svjetsko nogometno prvenstvo je otvorila utakmica Katara protiv Ekvadora. Prije utakmice na rasporedu je bila svečana ceremonija otvaranja.

Katar je potrošio 220 milijarde dolara, što čini najveću uloženu svotu u historiji Svjetskog prvenstva.

Ceremoniju je otvorio legendarni glumac Morgan Freeman uz asistenciju katarskog ambasadora. Veliko gumačko ime, Morgan Freeman, zadivio je svijet svojim pojavljivanjem i performansom.

U uvodnom je segmentu pod nazivom “The Calling“, rekao je gledaocima da “smo se svi okupili ovdje u jedno veliko pleme”.

Uz Morgana Freemana, usred velike pozornice pojavio se i Ghanim al Muftah, 20-godišnji katarski YouTuber i govornik rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, ujedno i najmlađi ambasador nekog svjetskog nogometnog prvenstva, piše INS.

Južnokorejska pjevačke zvijezde iz K-Pop benda BTS, Jeon Jung-kook otpjevao je službenu himnu prvenstva Dreamers, a pridružio mu se i katarski pjevač Fahad al-Kubaisi.

Tokom svečane ceremonije otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru odjeknuli su taktovi navijačkih pjesama svih zemalja SP-a, a sektakularnu koreografiju priredili su i plesači koji su u svojoj izvedbi predstavili ponešto od svake od 32 zemlje koja nastupa na SP-u.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista