MENI

1

Svjetski kup: Pehlivanović i Piknjač ostvarili historijsku pobjedu za BiH

Bosanskohercegovački igrači bilijara Sanjin Pehlivanović i Ajdin Piknjač ostvarili su historijsku pobjedu za našu zemlju na Svjetskom kupu u Španiji i preko Mađarske plasirali su se u osminu finala.

Španski grad Lugo domaćin je najvećeg turnira u svijetu bilijara za reprezentacije, a ove godine BiH predstavljaju dvojica najboljih naše zemlje, Sanjin Pehlivanović i Ajdin Piknjač.

Članovi SBK Predator iz Sarajeva ostvarili su sinoć historijsku pobjedu, prvu za našu zemlju u historiji Svjetskog kupa.

Pehlivanović i Piknjač sjajnom igrom rezultatom 7:1 savladali su Mađarsku za koju su nastupili Oliver Szolnoki i Bezdan Attila.

Tako se BiH plasirala među 16 najboljih nacija na svijetu, a u osmini finala je čeka okršaj protiv fantastične Austrije koju predstavlja više puta dokazana “dobitna kombinacija” Mario He – Albin Ouschan.

Svjetski kup u Španiji održava se od 27. juna do 2. jula u Lugu. Igra se disciplina “devetka”, a nagradni fond je 250.000 dolara. Na turniru učestvuju najbolji igrači svijeta

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista