MENI

Red Bull BC One Allstars and B-boys and B-girls from Paris

Svjetsko finale Red Bull BC One 2023 pleše se u Gradu svjetlosti

Najveće svjetsko takmičenje u breakdanceu zauzet će središnju pozornicu na kultnom Stade Roland-Garrosu u Parizu 21. oktobra.

Svjetsko finale Red Bull BC One koje slavi svoju 20. godišnjicu, okupit će trideset i dvoje najboljih b-boy i b-girl talenata u Gradu svjetla, gdje će staviti svoje koreografije na probu.

Nakon niza od 90 kvalifikacijskih događaja u 28 zemalja, Red Bull BC One Svjetsko finale prikazat će spoj plesne izvrsnosti i nevjerovatnih atletskih mogućnosti.

Kandidati za tron uključuju Indiju, svjetsku prvakinju u kategoriji B-djevojaka 2022., koja se vraća braniti svoj naslov za Holandiju i Kanađanina Phila Wizarda, kome je ovo četvrti nastup na Svjetskom finalu. Francuski B-Boy Dany Dann nad se tituli svjetskog prvaka na domaćem terenu.

Sudijeski panel se sastoji od legendi breakdance zajednice, uključujući B-Boy Flea Rocka iz SAD-a, Južnokorejskog B-Boy Killa i Meksikanca Dr. Hilla, pionira hip-hop kulture u Južnoj Americi. Žiri popunjavaju francuski Babyson i španjolska B-Girl Movie One.

Prije velikog obračuna na Stade Roland-Garrosu 21. oktobra, legende breakinga i zvijezda u usponu iz cijelog svijeta okupit će se u Red Bull BC One kampu u Parizu, koji se održava u The Centquatre-Paris, na nekoliko dana radionica, panela i – plesne bitke.

B-Boy Monkey King iz Tajvana i međunarodni plesači pokušat 18. oktobra i poseban podvig u saradnji s Guinnessovom knjigom rekorda – prvi dvostruki Airflare na svijetu, a narednog dana svjedočit ćemo Last Chance Cypheru, gdje će se više od 60 plesača boriti za preostala mjesta na svjetskoj finalnoj pozornici.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista