MENI

7

Svjetsko prvenstvo za rukometaše: Francuzi i Šveđani rutinski do polufinala, Španija bolja od Norveške, Danska od Mađarske

Francuska i Švedska su polufinalisti Svjetskog prvenstva u rukometu nakon sinoćnih pobjeda.

Šveđani su bez većih problema savladali Egipat sa 26:22. Pobjednički sastav predvodio je Nicklas Ekberg sa šest golova.

Francuzi su podjednako lako pobijedili Njemačku, 35:28. Fabregas (pet golova), Richardson, Mahe, Remili i Tournat (četiri) bili su najefikasniji kod Trikolora.

U prva dva četvrtfinalna susreta na Svjetskom prvenstvu u rukometu plasman u polufinale su izborile selekcije Danske i Španije. Ove dvije ekipe će biti i rivali u narednoj fazi, a sigurno nas očekuje spektakularan okršaj.

Danska nije imala ni najmanje probleme u duelu s Mađarskom, koju je potpuno razbila slavivši rezultatom 40:23. Već na poluvremenu je bilo 21:12 i ni u jednom trenutku nije bilo dileme da će Danska u polufinale. Završilo je 40:23, a prvo ime susreta bio je Gidsel sa 9 golova, dok je 7 postigao Pytlick.

Prava drama viđena je u duelu Norveške i Španije. Dugo se igralo gol za gol, te ja na poluvremenu Norveška imala minimalnu prednost od 13:12. Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku utakmice, pa se ušlo u nevjerovatnu završnicu. Pri rezultatu 25:24 za Norvešku, Bergerud na samo 40 sekundi do kraja sjajno brani šut Alexa Dujshebaeva i činilo se da će Norveška slaviti, ali suci im u kratkom napadu dosuđuju pasivno! To koristi Furija preko Daniela Dujshebaeva i poravnava na 25:25!

Uslijedili su produžeci i to dva. Nakon prvih pet minuta je bilo i dalje neriješeno 27:27 Norveška se preko Bjornsena spasila poraza i poravnala na 29:29 pa je meč otišao u drugi set produžetaka. Nakon pet minuta ponovo je bio neriješen rezultat 32:32. Posljednjih pet minuta donijelo je novu dramu – nakon pogotka Daniela Dujshebaeva za 35:34, Norvežani su imali zadnji napad, ali sjajni golman De Vergas je odbranio napad s krila za veliko slavlje Španaca.

Kod Španaca su se istakli Angel Fernandez i Alex Dujshebaev (po sedam golova), a Bjornsen (devet) kod Norveške.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista