MENI

2

Tahirović na tečnom bosanskom: Bosna i Hercegovina je uvijek bila na prvom mjestu, srce je izabralo BiH

Benjamin Tahirović nedavno je i sam potvrdio da je odabrao da će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njemu su se nadali i u Švedskoj, državi u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao, ali vezista Rome odabrao je da nastupa za državu iz koje vuče porijeklo.

Sada je Tahirović dao i prvi intervju, a govorio je na tečnom bosanskom za stranicu Bosnische Nationalmannschaft.

“Samo BiH i samo BiH. Otkako sam bio mali, samo sam htio da idem u Sarajevo, uvijek smo na raspustu išli u Sarajevo i to je bila moja kuća. Uvijek sam se osjećao top”, rekao je Tahirović za Bosnische Nationalmannschaft.

Govorio je i o razgovorima sa Zvjezdanom Misimovićem i Farukom Hadžibegićem.

“Razgovori sa direktorom i selektorom su bili otvoreni, pozitivni, pričali smo više puta i imali su kontakt s mojim roditeljima. Sviđa mi se njihov plan o reprezentaciji i ostavili su dobar utisak na mene. Očekivanja su mi velika, najveća. Imamo puno dobrih i iskusnih igrača, borićemo se kao lavovi da izborimo plasman na Euro i mislim da ćemo ostvariti plasman”, dodao je Tahirović.

Srece je izabralo BiH.

“To je moja domovina i to je moj izbor, srce je izabralo BiH, nije nikada bilo dileme. U BiH mi se najviše sviđaju ljudi, gdje god da odeš, uvijek si dobrodošao i svi vole sport. Svi znamo da BiH ima najbolje i najjače navijače, već u martu krećemo u nove pobjede sa njima”, zaključio je Tahirović na odličnom bosanskom.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista