MENI

1

Titula MVP-a NBA lige Joela Embida probudila je zvijer u Nikoli Jokiću, pali su neki novi rekordi, ali i Lakersi

Nikola Jokić odigrao je čudesnu partiju za pobjedu Denver Nuggetsa protiv Los Angeles Lakersa 131:126 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Sjajni centar Srbije za samo prvih devet minuta ostvario je čak 10 skokova, 5 asistencija i 2 blokade čime je postao prvi igrač u zadnjih 25 godina kojem je to pošlo za rukom u jednoj četvrtini utakmice NBA lige, uključujući regularnu sezonu i play-off.

Do kraja prve četvrtine imao je također historijskih 10 poena, 12 skokova i 5 asistencija, a već na poluvremenu samo tri asistencije nedostajale su mu za triple-bouble učinak, do odlaska na odmor ubacio je nevjerovatnih 19 poena, imao 16 skokova i 7 asistencija. Jokić je time postao prvi igrač u historiji NBA lige koji je na poluvremenu utakmice play-offa imao 15-15-5 u najvažnijim kategorijama.

Fenomenalni Nikola meč završio također epskim učinkom. Zaustavljen je na brojkama 34 koša uz šut iz igre 12-17 ili 70,6 posto, zatim 21 skokom te 14 asistencija. Ponovo prvi u historiji doigravanja sa 30-20-10 učinkom uz postotak šuta od 70 posto.

 Ujedno je postao i jedini igrač s više od jedne utakmice play-offa s učinkom 30-20-10 preskočivši legendarne Wilta Chamberlaina i Kareema Abdul Jabbara kojima je to prošlo samo po jednom. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista