MENI

press-konferencija-u-vijecnici-u-cast-slavnog-britanskog-klizackog-para-viber-image-2024-02-14-10-39-32-066_65cc96f66a3bb

Torvill-Dean: Ovo je bila predivna uspomena, osjetili smo toplinu ljudi

Danas je u Vijećnici upriličena press-konferencija u čast slavnog britanskog klizačkog para Jayne Torvill i Christopher Deana, a u povodu obilježavanja 40. godišnjice sarajevskih Zimskih olimpijskih igara.

Torvill i Dean, svojom su izvedbom Bolera na ledu 1984. godine, opčinili, ne samo Sarajevo kao domaćina Olimpijade, nego i cijelu Evropu i svijet.

Prisutnim medijima su se u ime domaćina obratili gradonačelnica Benjamina Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća, Jasmin Ademović.

Gradonačelnica Karić naglasila je da su na današnji dan, 14. februara ’84., ispisane jedne od najljepših olimpijskih priča u Sarajevu.

– Zadovoljstvo je bilo ugostiti Jayne i Chrisa, u gradu njihovog životnog i sportskog trijumfa. Sve Sarajke i Sarajlije, Evropa i čitav svijet uživali su u najboljoj izvedbi Zimskih olimpijskih igara. Danas oživljavamo samo najljepše emocije i zaista smo počašćeni što su naši Torvill i Dean u Sarajevu, u svom Sarajevu, u svom gradu – kazala je Karić.

Predsjedavajući Gradskog vijeća i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 40. godišnjice ZOI Jasmin Ademović kazao je da ponosan zbog dolaska para Torvill – Dean, te izrazio zahvalnost Britanskoj ambasadi, koja je učinila sve da oni danas budu u Sarajevu.

Pozvao je sve građane da večeras u 19.00 sati dođu u Skenderiju kako bi pratili takmičenje u umjetničkom klizanju, a nakon toga manifestaciju u kojoj će učestvovati Torvell i Dean.

Ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly izrazio je zadovoljstvo prisustvom obilježavanju godišnjice.

– Ovo nije samo slavlje prošlosti, gledamo i budućnost također. Ova godišnjica može biti znak da se još više ulaže u sport, zimski turizam i prelijepe planine Bosne i Hercegovine. Jako je malo gradova u svijetu koji mogu dati ono što daje ovaj grad – kazao je Reilly.

Slavni klizači prisjetili su se ZOI-a uz posebne emocije prema Sarajevu i svim njegovim građanima, uvjereni da će na istom mjestu slaviti i naredne jubileje najbolje organiziranih Zimskih olimpijskih igara.

Chirstopher Dean i Jane Torvill izjavili su da se Sarajevu osjećaju kao u svom drugom domu.

– Ovo je bila predivna uspomena, osjetili smo toplinu ljudi i lijepu atmosferu i sada nakon 40 godina osjećamo se isto. Voljeli bismo da se vratimo i na 50. godišnjicu. Mnogo puta smo kasnije širom svijeta izvodili taj nastup, ali svi se uvijek prisjećaju nastupa u Sarajevu – kazao je Dean.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista