MENI

1

Traže se još 4. putnika u osminu finala Lige prvaka

Nakon kompletiranja 5. kola grupne faze nogometne lige prvaka poznato je 12 ekipa koje su izborile nastavak takmičenja, odnosno osminu finala.

Preostala su još četiri mjesta koja trebaju da se popune, ali da saznamo preostale učesnike osmine finala, morat ćemo sačekati naredno kolo.

Španci imaju najviše timova u knock-out fazi. Svi su prošli osim Sevilje, tako da ćemo u osmini finala gledati Real Madrid, Barcelonu, Atletiko Madrid i Real Sosijedad.

Kada su Nijemci u pitanju u borbi za četvrtfinale ćemo gledati Bajern Minhen, Borusiju Dortmund i Lajpcig, dok je Union Berlin zaustavljen u grupi, u debitantskom nastupu u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Iako vrijedi za najjaču ligu, iz Engleske su samo dva tima sigurna. Mančester siti je stopostotan, kao i Real Madrid, a nokaut fazu osigurao je i Arsenal. Čekaju se još Njukasl i Mančester Junajted koji će morati pobijediti u posljednjim utakmicama, ali i čekati da im se poklope rezultati rivala u grupi.

I iz Italije su prošla dalje dva tima. Inter i Lacio su “čekirali” karte za osminu finala. Napoli bi im se trebao pridružiti, dok je Milan u teškoj situaciji, treba mu pobjeda i da se poklopi rezultat utakmice rivala u grupi.

Posljednji tim koji je sinoć osigurao plasman u osminu finala je nizozemski PSV.

Iz grupe A dalje mogu ići Kopenhagen, Galata i Junajted, a nekako je u najtežoj situaciji Junajted jer u posljednjem kolu igra s Bajernom, a ovisi i o rezultatu utakmice Galatasaraj – Kopenhagen.

U grupi C se lomi između Napolija i Brage, a italijanski tim je na +3 (7) uoči njihovog međusobnog okršaja u 6. kolu na Siciliji.

Zanimljivo je i u grupi F. U borbi za drugo mjesto su PSG (7), Njukasl (5) i Milan (5). Njukasl i Milan igraju međusobno, dok PSG gostuje Borusiji Dortmund.

Interesantno je i u grupi H. Porto i Šahtar imaju po devet bodova uoči međusobnog okršaja.

Žrijeb parova osmine finala Lige prvaka na rasporedu je 18. decembra. 

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista