MENI

1

Treće mjesto juniora KK Ilidža na “Sarajevo Cup-u 2023”

Proteklog vikenda u dvoranama hotela „Hills“ u Sarajevu održan je 3. Međunarodni košarkaški turnir “Telemach Sarajevo Cup 2023” pod sloganom “Zajedno za košarku, zajedno za budućnost”. Na turniru je učestvovalo više od 350 mladih košarkaša i košarkašica, ukupno 24 ekipe iz zemalja regiona i Bosne i Hercegovine.

KK Ilidža je u kategoriji juniora osvojio treće mjesto na ovom turniru. Iako bez naših standardnih igrača koji ovaj put nisu mogli igrati, zabilježili smo odlične rezultate. Nakon pobjeda sa odličnim protivnicima u prve dvije utakmice turnira, protiv KK Čapljina 62-56 i KK Medveščak 77-69 i poraza u trećoj utakmici od KK Novi Pazar 59-58, naši juniori su u  utakmici za treće mjesto porazili razvojni tim KK BOSNA sa 69- 45.

Bio je ovo sjajan uvod u nastavak rada i pripreme za narednu takmičarsku sezonu naših mladih košarkaša, te koristimo priliku da još jednom ponovimo: naš je koncept “REZULTAT U FUNKCIJI RAZVOJA IGRAČA”.

Čestitamo organizatorima Dejanu Radoviću, Davoru Radoviću, Admiru Prašoviću i ostalima  na pravoj  košarkaškoj smotri u Sarajevu. Vrhunska organizacija, odlične utakmice i izuzetno kvalitetni protivnici. U kategoriji juniora u kojoj smo nastupili, ovo je sigurno najkvalitetniji turnir u regiji. Za nas je zaista bila privilegija biti dio ovog turnira.

Zahvaljujemo se našim igračima na profesionalnom pristupu i ponašanju.

Čestitke trenerima koji su vodili tim, Enesu Numanoviću i Eldinu Bolobanu, te treneru Adisu Beganoviću koji je pripremio tim i koji je bio odsutan zbog učešća na međunarodnom turniru u Hrvatskoj u istom terminu za našom drugom generacijom igrača.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista