MENI

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

Trener Sarajeva Simon Rožman najavio je utakmicu 29. kola koji njegov tim u nedjelju igra protiv mostarskog Veleža.

Fudbaleri Sarajeva će dočekati Velež u utakmici 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Uoči susreta, održana je press-konferencija na kojoj je govorio trener bordo tima Simon Rožman, koji je otkrio da u ekipi ima nekoliko povrijeđenih igrača, što predstavlja svojevrsni problem u sastavljanju tima.

“Slijedi nova utakmica, novi derbi. Uvijek kažem igračima nakon poraza da je najbolji lijek sljedeća pobjeda. Analizirali smo stvari koje nismo radili dobro, pogotovo faza odbrane nije bila dobra. Puno je nekih sitnica koje nam ne idu u prilog. Vjerujem da će nam se nekad vratiti, jer smo iz polušanse dobili gol, suparnik nas je brzo kaznio. Moramo veći fokus staviti na fazu odbrane. Klubovi se između sebe dobro poznaju, imaju prepoznatljivu igru. Kod nas će biti promjena. Duraković se povrijedio dan pred utakmicu sa Zrinjskim. U poluvremenu smo izvadili Buljubašića zbog povrede, i on je jako upitan. Anđušić je dobio jako bolan udarac, pa je i on pod upitnikom. Vraća se Radović. Kartoniran je Aničić. Imamo još dva dana do utakmice. Želimo biti na maksimalnoj razini. Moramo biti bolji i bolje fokusirani. Vjerujem da ekipa može odgovoriti na intenzitet utakmice. Ostali su neki sitni detalji koje moramo ispraviti da bi bili bolji i da nas rezultat nagradi”, započeo je šef stručnog štaba ekipe sa Koševa.

“Motivacija mora biti na maksimalnoj razini. Zastupamo sebe, klub i ekipu. Želimo dobiti sve do kraja. Motivacija u borbi za Evropu mora biti prisutna, to nam je kratkoročni cilj. Svaka utakmica nas može približiti trećem mjestu. Nismo se predali u toj borbi za treće mjesto”, kazao je.

Rožman je prokomentarisao omjer svojih izabranika u mečevima protiv jačih ekipa.

“Ako gledamo Borac, imamo tri remija. Zrinjski smo dobili kući, vani izgubili, kao i protiv Veleža. Mislim da smo sa svima egal. U posljednjoj utakmici protiv Zrinjskog imali smo 21 šut prema golu, oni osam. Ove sezone nas sve kažnjava. Mislim da će biti dobra utakmica”, zaključio je slovenski trener.

Meč se igra u nedjelju na stadionu Koševo sa početkom u 20:30 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista