MENI

497b0063-734f-476c-a65d-15bea56de353_ange-postecoglou-tottenham

Trener Tottenhama razočaran: Klub je na tankim nogama, nije me briga za navijače

Ange Postecoglou, trener Tottenhama, izjavio je nakon poraza od Manchester Cityja, koji je Tottenham ostavio bez šanse za Ligu prvaka sljedeće sezone, da su temelji kluba koji vodi “vrlo krhki”. Njegova frustracija proizlazi i iz ponašanja nekih navijača koji su navijali za City, kako bi spriječili Arsenal, Tottenhamovog rivala, da osvoji titulu.

“Temelji su vrlo krhki. U to sam se uvjerio u posljednja dva dana. Unutar kluba i izvan njega, svugdje. Tako ja to vidim. Naravno i da atmosfera na stadionu utječe na igrače, a ona je takva kakva je. Ja tu ništa ne mogu napraviti”, istaknuo je Postecoglou.

Kada su ga upitali o navijačima koji su podržavali City, odgovorio je: “Prijatelju, nije me briga. Mene to uopće ne zanima. Možda nisam u pravu, ali ja samo želim pobijediti. Želim biti uspješan u ovom klubu, zato sam i doveden. Ne zanimaju me drugi ni njihovi prioriteti. Znam što je potrebno za izgradnju pobjedničke momčadi i na to se moram usredotočiti.”

Podsjećanje na prošlogodišnji incident s bivšim trenerom Antoniom Conteom dodatno oslikava dugotrajne probleme unutar kluba. Conte je kritizirao igrače i klupsku politiku nakon što su izgubili prednost od dva gola protiv Southamptona u zadnjim minutama igre, što je bio povod za njegov otkaz.

“Uvijek se mene poziva na odgovornost, a nikad igrače. A opet, ja vidim da mi nismo momčad. Mi smo jedanaest igrača koji izađu na teren. Vidim sebične igrače, nogometaše koji ne žele pomoći jedni drugima i koji ne daju sve od sebe. Do sada sam šutio i pokušavao sakriti sve, više ne želim”, izjavio je Conte tada, dodavši: “Lako je igrati bez pritiska i značaja. Tottenhamova priča je ovo: 20 godina tu je isti vlasnik i nikad nisu ništa osvojili. A zašto? Je li za to kriv klub i klupski čelnici ili svaki pojedinačni trener koji je ovdje bio?”

Tottenham je trebao pobjedu protiv Cityja kako bi zadržao šansu za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, ali poraz je odnio tu mogućnost, ostavljajući trenera Postecogloua razočaranog kako stanjem unutar kluba tako i ponašanjem navijača.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista