MENI

image-243

Tuchel na kraju sezone napušta Bayern

Thomass Tuchel napustit će klupu Bayerna na kraju sezone. Bivši menadžer Chalseaja pao je u nemilost  čelnika prvaka Njemačke nakon poraza od direktno rivala za naslov, Bayer Leverkusena nakon čega je uslijedio i poraz od Lazija u osmini finala Lige prvaka.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Bochuma nakon kojeg je višestruki prvak Njemačke ostao na osam bodova zaostatka za liderom Leverkusenom.

– FC Bayern i glavni trener Thomas Tuchel zajednički su odlučili da 30. juna 2024. okončaju saradnju, koja je planirana do 30. juna 2025. – navodi se na internett stranici kluba.

– To je rezultat konstruktivnog dijaloga izvršnog direktora Jan-Christian Dreesena i Thomasa Tuchela – ističu iz kluba. 

– Dogovorili smo se da se naša saradnja okonča na kraju sezone. Do tada ću, naravno, nastaviti raditi sve što mogu zajedno sa saradnicima da ostvarim maksimalan uspjeh – dodao je Tuchel, prenosi Eurosport.

Tuchel je vodio Chelsea do naslova u Ligi prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva tokom 18-mjesečnog boravka na klupi engleskog tima, od 2021. do 2022. godine, nakon što je sa PSG-om osvojio dvije uzastopne titule prvaka Francuske i igrao finale Lige prvaka. Preuzeo je Bayern u martu 2023. kada je zamijenio Juliana Nagelsmanna.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista