MENI

1

U derbiju kola Vogošća i Izviđač podijelili bodove

U derbiju drugog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, Vogošća i Izviđač su odigrali neriješeno, bilo je 32:32 (16:16).

Sjajnu utakmicu su mogli gledati svi prisutni gledaoci u dvorani “Amel Bečković”. Prvo poluvrijeme je donijelo izjedančenu igru, s tim da je uglavnom Izviđač imao prednost. Gosti iz Ljubuškog su se uspjeli u 13. minuti odlijepiti na tri razlike i to serijom od 0.3, a rezultat je glasio 6:9. Vogošća se nakon toga budi i golom Đape se otišlo na odmor rezultatom 16:16.

I u drugom poluvremenu smo vidjeli izjednačeno stanje na terenu i igralo se gol za gol. Veoma zanimljivo je bilo u posljednjih nekoliko minuta utakmice. Gosti su pred kraj utakmice imali vodstvo 30:32. Ipak, u posljednje tri minute domaći postižu dva gola i dolaze do 32:32. Domaćin je imao napad za pobjedu, ali je Burić šutirao pored gola i na kraju su obje ekipe podijelile bodove.

Najbolji u redovima domaćina su bili Ombaša i Đapo sa 7 golova, dok je Baraković dodao 5. Golman Vogošće Mutapčić je imao 11 odbrana. Kod gostiju su najbolji bili Dželilović sa 10 golova, Odak je dodao 8, a Pavlović je postigao 4 gola. Golman Izviđača Suljević je imao 7 odbrana.

U narednom kolu Vogošća gostuje Goraždu, dok Izviđač na domaćem terenu igra protiv Hercegovine. Obje ekipe imaju obaveze i u Evropskim takmičenjima. Izviđač u utorak u prvom kolu grupne faze Evropske lige gostuje Dinamu iz Bucuresta sa početkom u 20:45.

Vogošća će ugostiti K.H. Trepca u sklopu 2. runde Evropskog kupa. Dogovorom klubova, obje utakmice će se igrati u dvorani “Amel Bečković” u Vogošći. Prva utakmica na raporedu je u petak, 20.10.2023. s početkom u 19 sati, a druga dva dana poslije, u nedjelju s početkom u 17 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista