MENI

3

U Sarajevu danas Finale Nestlé Zdravo! atletskog kupa

Finale ’14. Nestlé Zdravo!kupa najavljeno je za danas u Sarajevu, u organizaciji Atletskog saveza BiH i Kompanije Nestlé Adriatic. Ovogodišnje takmičenje okuplja 96 talentovanih dječaka i djevojčica, koji su se istakli tokom prošle školske godine u konkurenciji od više od 1.600 učesnika. 

– Imajući u vidu entuzijazam tih mladih sportista, vjerujemo da će finalni mečevi biti pravo sportsko uzbuđenje. Ovo je prilika da se zajedno divimo njihovoj upornosti, talentu i posvećenosti sportu – navodi organizator. Učesnici dolaze iz šest gradova Bosne i Hercegovine. Planirana je ceremonija dodjele nagrada.

Kako se navodi u najavi tog događaja, Nestlé Zdravo! Atletski kup nije samo sportsko nadmetanje. To je dio Zdravo! programa edukacije učenika osnovnih škola o pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti. Kroz taj program Kompanija Nestlé, u saradnji sa Atletskim savezom BiH, već 14 godina radi na motivisanju i inspirisanju više od 30.000 djece iz cijele BiH da se posvete atletici, zdravom načinu života i tjelesnoj aktivnosti.

Namjera organizatora tog događaja je proslaviti uspjeh mladih talenata, te promovirali važnost sporta i zdravog načina života među djecom.

Finalno takmičenje bit će održana danas, 27. oktobra u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u Sarajevu, s početkom u 14 sati.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista