MENI

1

Uskoro najveća trojka u historiji NBA lige?

Kyrie Irvin pozvao je nekadašnjeg saigrača LeBrona Jamesa da se pridruži njemu i Luku Dončiću u Dallasu. Glasine o ponovnom okupljanju dvije bivše zvijezde Cleveland Cavaliersa se zahuktavaju.

Irving je kontaktirao Jamesa oko pridruživanja Mavericksima za sljedeću sezonu, prema Shamsu Charanii iz The Athletica. Chris Haynes iz Bleacher Reporta otišao je dalje, pišući da su Mavericksi planirali dati ponudu za zamjenu za Jamesa ove sezone dok je sezona Lakersa bila u krizi.

Bi li James stvarno tražio razmjenu od Lakersa? Mogu li James, Irving i Luka Dončić stati zajedno u istu ekipu samo su neka od pitanja koju postavljaju svi ljubitelji igre pod obručima.

Dallas nema mnogo toga da ponudi u direktnoj razmjeni sa Lakersima i obzirom na salary cup ali u kombinaciji sa Phoenixom čudo bi možda moglo biti i izvodljivo.

Mavsi bi dobili LeBrona Jamesa, Lakersi: Deandrea Aytona, Davisa Bertansa, Reggieja Bullocka, Josha Greena, Jadena Hardyja, 10. pik Mavsa, prvi pik Mavsa 2027., dok bi Sunsi dobili Tima Hardawayja, Christiana Wooda i Malika Beasleyja. Dallas bi također mogao riješiti se mladih Josha Greena i Jadena Hardyja.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista