MENI

1

Uspjeh bh. takmičara na Kung fu/Wu Shu otvorenom prvenstvu Balkana

Rijad Memić i Jasmin Nokto, članovi Kung fu/Wu Shu reprezentacije Bosne i Hercegovine, inače članovi Ving Tchun kluba Panther Tuzla, sa Petog otvorenog prvenstva Balkana uz učešće država Afrike i Azije vratili su se sa tri osvojene medalje.

Dva člana kung fu / wushu reprezentacije Bosne i Hercegovine, Rijad Memić i Jasmin Nokto, inače članovi Ving Tchun Kluba “Panther” Tuzla, učestvovali su na 5. otvorenom prvenstvu Balkana sa učešćem država Afrike i Azije, organiziranom u turskom gradu Afyon od 7. do 10. oktobra 2022. godine. Naši reprezentativci su još jednom odbranili boje svoje države u veoma teškoj konkurenciji i vratili se u Bosnu u Hercegovinu sa osvojene 3 medalje, 1 zlatna (u disciplini Sanda – borbe) i 2 bronzane (u discipline Taolu – forme).

“Naši reprezentativci su još jednom odbranili boje svoje države u veoma teškoj konkurenciji i vratili se u Bosnu u Hercegovinu sa osvojene tri medalje, jednom zlatnom u disciplini Sanda, odnosno borbama i dvije bronzane u disciplini Taolu, odnosno forme”, navodi se u saopštenju saveza.

Kung fu/Wu Shu savez Bosne i Hercegovine je krovna organizacije koja okuplja sve praktičare kineskih borilačkih vještina iz cijele BiH. Savez je osnovan 2015. godine te je u kratkom periodu ostvario zapažene rezultate. Od 2017. godine savez je postao punopravni i stalni član međunarodne Wu Shu porodice, svjetski priznate Internacionalne Wu Shu federacije (IWUF).

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista